Johnson Elementary School

Johnson Elementary School is located in southwest Denver. A reading and writing literacy theme was weaved throughout the Learning Landscape which allows the teachers to expand their classrooms beyond the building walls. Elements that were implemented to achieve the goal included a passive play zones dedicated for reading and writing, as well as an outdoor classroom. An Authors Circle containing a game board acts as a central focal piece and is located near a new shade structure. Colorful letter blocks and surface games have been placed around the playground as a playful learning element. The playground has two new play equipment zones as well as a multipurpose turf field and trail for additional outdoor activities. The new ECE playground has been designed with a tricycle path, sandbox, and sensory garden.

Location: Denver, Colorado

Client: Johnson Elementary School

Category: Education