Kent Denver Dining Hall

Kent Denver School is nestled in the center of Cherry Hills, Colorado. CHDG teamed with Semple Brown Design for the renovation and addition of a state of the art dining facility serving the Kent Denver campus.
The primary goal of the project was to create an environment that was inviting and functional to the students and staff and sensitive to the schools rural setting and surrounding community. Features of the landscape include a teaching fruit tree orchard and garden that will be incorporated into the schools curriculum. Students will work the orchard and gardens to produce various fruits that can be used in daily consumption by the students and staff. The site also includes a large plaza and gathering space that will be used for a multitude of events including graduation ceremonies. The plaza uses drip chains to route roof drainage through a series of seating planters and into a drainage feature that is seeded with native grasses and wild flowers. The plaza serves as an overlook for the orchard and has a spectacular view of the entire front range mountains. This project received LEED Platinum status.

Location: Denver, Colorado

Client: Kent Denver School

Category: Education